Agenda

AVANT PREMIERE IN STUDIO SKOOP

Jan 25 2019

- Vrijdag 25/01 in Studioskoop, 19u30. 

- Avant-Première topfilm ‘Green book’. (reeds verschillende awards ontvangen!) 

- €15 per persoon 

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper en een concertpianist, die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.  

Wanneer de gekleurde pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper uit de Bronx die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.  

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.


Deze film, in een regie van Peter Farrelly, heeft al heel wat prestigieuse prijzen in de wacht mogen slepen, onder meer de National Critics Award en de publieksprijs in het toonaangevende filmfestival van Toronto.